Nyheder 2020

 

D. 23/5-20: På tide med en opdatering:

Det er ikke fordi der ikke sker noget her på gården, men der skulle lige være tid og overskud til en opdatering.

Først til det triste. Som der er mange der havde set her på siden, så ventede vi hvalpe på vores Jack Russell Terrier tæve Elsa (Kanix Hallo Hallo).

Desværre aborterede hun kuldet en uge før termin, først kom en død hvalp ud og efterfølgende dag kom der to hvalpe mere, som var mere døde end lavende ved fødslen. Vi har kæmpet for disse to små hvalpe og fik dem i gang. Dog varede det kun en uge så forlod den lille hanhvalp os.

Heldigvis ser det lyst ud for den sidste lille hvalp, som er en tæve, som vi har kaldt for Vera. Vi håber at det fortsætter positivt med hende og skal nok også snart få taget lidt billeder af hende. Men.. vi har fået enormt mange henvendelser vedr. køb af hvalpe og det er jo dejligt. Dog kommer vi ikke til at sælge Vera og jeg beklager at vi ikke har haft mulighed for at svare på alle mails der er kommet og håber på at der er forståelse for dette.

 

På hestefronten kan vi glæde os over mange rigtig dejlige føl! Der er kommet lidt billeder på føl siden og i skrivende stund mangler vi kun at tage imod de sidste 2 føl for i år.

 

D. 30/4-20: Farvel...

23-03-1989 / 27-04-2020

Stegstedgårds Thor NFHR-E 91

Vi har taget afsked med en trofast ven, som vi har haft fornøjelsen af siden 2005 her hos os på Gedsagergård.

Thor har været højt værdsat som konkurrencepony, teaserhingst og sidst men ikke mindst som avlshingst. Han har sat sit hovspor i New Forest avlen som far til mere end 100 ponyer og har opnået titlen Elitehingst.

Thor lever videre i sine mange skønne afkom og i vores, og sikkert mange andres, hjerter.

Han er savnet og vil altid have en speciel plads hos os.

 

D. 22/4-20: Islænder føl

Spændingen omkring hvad der gemte sig i Elva's mave blev udløst d. 20/4-20!

Efter at hun har haft vokspropper og mælk i flere dage og havde holdt os hen hele mandagen, så smuttede hun sent om aftenen et kæmpe stort rødblak broget hingsteføl ud.

Han er helt igennem smuk og skøn!

Første dag på fold.

Han kommer til at hedde: Ásti fra Gedsagergård

 

 

D. 14/4-20: Årets første føl

Nu har vi ventet i mange lange måneder på årets føl skulle komme og så kom der pludselig to på samme døgn.

Natten d. 13/4 folede vores Trakehner hoppe Mondiva et stort og smukt mørkerødt hoppeføl, der nok skimler, efter hingsten Dezember.

Da vi har haft lejet hoppemaven ud, er det ikke vores føl, men vi får glæde af hende de første 6 måneder af hendes levetid. Stort tillykke til den nye ejer!

Første dag på fold

 

Senere samme døgn, blot omkring kl 22, valgte shetlandshoppen Oxalis at fole.

Vi kunne tage imod endnu et skønt hoppeføl og endda i den smukke red dun farve, som var præcis hvad jeg håbede på.

 

D. 30/3-20: Vi venter hvalpe!

Med glæde kan vi nu sige, at Kanix Hallo Hallo aka. Elsa venter hvalpe ultimo april 2020!

Den stolte far til kuldet er en hanhund som vi altid har været utroligt glade for, da han både har givet os de skønneste hvalpe, men også fordi han har hele pakken med en lang liste over champion titler og sidst, men ikke mindst - et fantastisk temperament!

Kajsenborgs Dirty Secret

 

D. 22/3-20: Gedsagergårds Gaston

Har startet en karriere som travpony i Sverige:

Han har startet sit første løb i Romme, som han vandt helt overlegent!

Kæmpe grattis til hans ejere, vi hepper på Jer!

Så skønt at kunne følge vores afkom og særlig sjovt når ponyerne bliver brugt og får vist deres værd. Gaston er helt i sit rette element her.

 

D. 8/3-20: Helios til stævne

Så er året skudt godt i gang, islænderhingsten Helios fra Bøgegården, som er min stævnemakker i 2020, og jeg har været ude til de to første træningsstævner.

Først var vi i Helsinge ved Hildingurs Vinterduel.

Vi red T3 til 5.50 og fik en flot 2. plads og ligeledes red vi 4.2, her til 5.83 i snit og endte som vinder af klassen!

En flot debut for den unge og skønne hingstebasse.

 

I går d. 7/3-20 var vi en tur i Sverige, nærmere bestemt i Åstorp. Her startede vi ved et veltilrettelagt indendørs træningsstævne, et stævne med gode forhold og høj kvalitet blandt ekvipagerne.

 

Helios fik samlet en masse oplevelser og tog det hele vældig pænt. Han fik også samlet to rosetter mere i det han blev nr. 2 i 4.3 med 5.85 og en 6. plads i T3 med 5.70.

Så vi kunne tage glade og stolte hjem, da man ikke kunne ønske sig mere af en ung hest. Det er vidst ikke sidste gang vi tager over sundet for at ride stævne.