Nyheder 2020:

 

30/10-20: Ny hingst på Gedsagergård!

Velkommen til: Sigur frá Gauksmýri

Sigur er vores afløser for Stegstedgårds Thor, som vi jo desværre mistede i foråret.

Nu glæder vi os over at lære denne fantastiske hingst at kende! Vi har købt ham direkte på Island, desværre uden mulighed for at se ham først (pga. corona), men da han forener vores ønsker om afstamning, kvalitet, farve og et sublimt temperament, så slog vi til.

Et spændende eventyr med Sigur er startet og det er meningen at han skal fungere som teaserhingst på insemineringsstationen, samt være konkurrencehest for Hanna.

 

24/10-20: Geronimo 

Har jeg fået farvetestet, vi ved at han har et creme-gen og dermed er buckskin, men nu har testen vist, at han også har et "mushroom-gen"! Det gør ham yderst spændende i avlen af mushroom farvede ponyer, da han kan lave mushroom føl med hopper der også bærer genet.

Derfor har jeg også ladet de første tre af hans døtre teste for genet og til min store glæde kan jeg fortælle at både Gedsagergårds Giulia og Gedsagergårds Geronica også bærer mushroom genet!

Derudover vidste jeg godt, at hans datter Gedsagergårds Gigi bærer mushroom genet, da jeg har testet hende ved en tidligere lejlighed, da det også viste sig at hendes mor Ødegårdens Lavendel bærer mushroom genet.

 

4/10-20: Avelsvärdering på Grevagården

Endelig var der hingstekåring for shetlandsponyer, denne gang i Sverige på det flotte anlæg på Grevagården i Skövde i den første weekend i oktober.

Vi havde en god tur, men desværre lykkedes det ikke at få Gedsagergårds Griffin igennem nåleøjet.

Han fik en god og passende bedømmelse for dagen, men blev desværre trukket ned på fundamentet. Han får lov at vokse færdig og udvikle sig og så bliver han vist igen, da vi synes han er en yderst spændende hingst at få ind i avlen.

 

D. 29/9-20: Helios fra Bøgegården

Er kommet hjem på ferie på Bøgegården. Han har klaret sin første stævne sæson super godt og blev hurtigt kvalificeret til at gå Sport A i 4.1 & T.1

Helios er den skønneste hingst og selvom jeg kommer til at savne ham, så har han fortjent en pause, han er jo endnu en ung dreng.

 

D. 25/8-20: Golden Crown Shetland Show!

Golden Crown Shetlandshow på Bosjökloster Slott d. 15/8-20.

Endelig har vi været til shetlandsudstilling!

I de smukkeste kulisser, på den måske varmeste dag, fik Shetland Syd i Sverige afholdt deres nok største og flotteste udstilling - Golden Crown.

 

Vi havde medbragt vores skønne 3 års hoppe Lieve v.d. Pony Hoeve (Flush v.d. Brouwerij / Gresini v.d. Veldhoeve).


Hun gik hen og vandt et stort hold af 3 års hopper med karakterene 98889 = 42 point og guld. 

I ungsto finalen gik hun to'er, men blev rekommanderet videre til BIS finalen.
Her endte hun flot som BIS-5!

 

Med os havde vi havde vi også vores lille øjesten - hingsteføllet - Gedsagergårds Kermit (Gedsagergårds Lekker Ding / Talisman af Jäboruder). Første årgang efter Lekker Ding.
Han var ene i holdet men fik fine 89788 = 40 point og guld!

Han havde selvfølgelig sin smukke mor Ghita v.d. Brouwerij (Talisman af Jäboruder / Skerry v. Geldersoord) med. Hun gjorde en god figur og endte som nr. 2 i et stort følhoppehold med pointene 98888 = 41 point og guld!

Sidste i ringen af vores ponyer, var Gedsagergårds Lara (Silbersee's Luxus / Asterix v. Dorpzicht), en 5 års goldhoppe. Hun stod som nr. 3 i et stort hold og fik karaktererne 88889 = 41 point og guld!

Så flot og sejt af vores skønne ponyer - alle 4 fik GULD!

Vi havde en absolut skøn dag - stort grattis/tillykke til alle der fik gode resultater med hjem!
Flot og stort arbejde af teamet bag Golden Crown udstillingen - Stort tak til jer!

 

D. 2/8-20: Trakehner Følskue

Så var det tid til det årlige Trakehner Følskue. Denne gang skulle vi helt til Stutteri Sjælsø i Skibby, hvor der var tilmeldt en flot kollektion på i alt 12 Trakehner føl i årgangen 2020 og 2 stk. toårs hopper.

Vi havde medbragt hoppeføllet Myra G, som er avlet af os, men som har en tysk ejer. Samt hendes mor Mondiva G.

Plus vores eget hingsteføl Mondstein G, som også havde sin mor Madeira G med.

Det sjove er, at begge føllene er efter den tyske Trakehnerhingst "Dezember" og deres mødre er mor og datter, så de er meget nært beslægtet.

-    Myra endte med at stå på fløjen i holdet for hoppeføl med 57 point og en invitation til eliteskuet!!!

 

Derefter var det Mondstein som skulle i "ilden", desværre havde Madeira hidset sig godt op over at skulle vente i stalden imens de to andre var i ringen. Så Mondstein var blevet helt træt og flad da det blev hans tur.

Men de så nu brand godt ud trods alt - Han hev da også et 9 tal hjem på typen!

-    Mondstein endte med med en placering midt i holdet for hingsteføllene med 56 point og en invitation til eliteskuet!!!

 

Stort tak til Trakehner Avlsforbundet i Danmark og Stutteri Sjælsø for et godt arrangement og efterfølgende hyggeligt socialt samvær på tværs af avlerne og med god mad!

 

 

D. 1/8-20: Debut i Gædingakeppni

Rideklubben Jörfi i Hedeland havde arrangeret et flot gædingakeppni stævne på Hedelands store flotte bane. Så det skulle prøves!

Det gik også rigtig godt og er bestemt ikke sidste gang at vi prøver dette!

Helios fra Bøgegården og jeg fik givet den gas i B-Flok og red til et snit på 8.050 og en placering som nr. 6 af 18 i et skarpt felt.

 

D. 31/7-20: Silfurdís

Vores 3 årige unghoppe Silfurdís fra Blæsenborg har været af sted i tilridning. Hun har vist sig som en utroligt cool, intelligent og talentfuld hest, på under to uger har hun lært alt basic at kende, samt været med på tur 3 gange. Det lover godt for fremtiden, nu får hun pause frem til foråret.

 

D. 25/7-20: Debut i de svære klasser

Vi tog turen til Saga Svendborg for at ride stævne og denne gang at debutere i de svære A klasser. 

Selvom det kan være udfordrende at være af sted med en ung hingst, som er top tunet, så gik det nu meget godt. Vi gjorde det i hvert fald så godt som vi kan på nuværende tidspunkt. Så det var målet for dette stævne, hele uddannelsen af en hest er jo en lang proces, så det er dejligt at kunne opfylde de små delmål.

Resultatet blev som følgende: I 4.1 red vi til 5.60 i snit og i T.1 red vi til 5.70 i snit!

Så en helt tilfredstillende debut til Helios fra Bøgegården

 

 

D. 28/6-20: Endnu en skøn stævne weekend!

Helios fra Bøgegården og jeg fik redet T3 til 5.67 og 4.2 til 5.93, med nogle rigtig gode ture og momenter. Med endnu mere rutine og erfaring skal den gode udvikling nok fortsætte. Jeg glæder mig til rejsen med ham.
Vi klarede kvalifikations kravene til at måtte ride A-klasser i både tølt og firgang, så lidt stolt må man have lov til at være.

Tak til Team Skovhjørnet og Kjarni for et godt stævne!

Flere billeder af ham, ligger på hans egen side.

 

D. 20/6-20: Stævnerne er i gang igen!

I lørdags kunne vi igen komme til stævne, da der nu bliver åbnet langsomt op også på dette område. Vi var til Drive In islænder stævne på Guldsmedegården.

Helios fra Bøgegården og jeg red først T3 og derefter 4.2. Resultatet blev en på opleveren og to gode ture, med hhv 5.23 point og 5.50, som udløste en 3. plads og en 1. plads. Så det var en god debut på de rigtige stævne baner!

 

De unge shetlandshingste og de avlshingste der ikke er hjemme og bedække, går på sommergræs i Søborg og nyder livet.

 

D. 11/6-20: Årgang 2020

Alle føl i denne årgang er nu kommet godt til verden og der er liv og glade dage på foldende. Vi nyder dem i fulde drag. Nogle af dem har fået deres egne sider her på hjemmesiden og andre mangler endnu, men det skal nok komme.

Her er et lille udpluk:

 

D. 23/5-20: På tide med en opdatering:

Det er ikke fordi der ikke sker noget her på gården, men der skulle lige være tid og overskud til en opdatering.

Først til det triste. Som der er mange der havde set her på siden, så ventede vi hvalpe på vores Jack Russell Terrier tæve Elsa (Kanix Hallo Hallo).

Desværre aborterede hun kuldet en uge før termin, først kom en død hvalp ud og efterfølgende dag kom der to hvalpe mere, som var mere døde end lavende ved fødslen. Vi har kæmpet for disse to små hvalpe og fik dem i gang. Dog varede det kun en uge så forlod den lille hanhvalp os.

Heldigvis ser det lyst ud for den sidste lille hvalp, som er en tæve, som vi har kaldt for Vera. Vi håber at det fortsætter positivt med hende og skal nok også snart få taget lidt billeder af hende. Men.. vi har fået enormt mange henvendelser vedr. køb af hvalpe og det er jo dejligt. Dog kommer vi ikke til at sælge Vera og jeg beklager at vi ikke har haft mulighed for at svare på alle mails der er kommet og håber på at der er forståelse for dette.

 

På hestefronten kan vi glæde os over mange rigtig dejlige føl! Der er kommet lidt billeder på føl siden og i skrivende stund mangler vi kun at tage imod de sidste 2 føl for i år.

 

D. 30/4-20: Farvel...

23-03-1989 / 27-04-2020

Stegstedgårds Thor NFHR-E 91

Vi har taget afsked med en trofast ven, som vi har haft fornøjelsen af siden 2005 her hos os på Gedsagergård.

Thor har været højt værdsat som konkurrencepony, teaserhingst og sidst men ikke mindst som avlshingst. Han har sat sit hovspor i New Forest avlen som far til mere end 100 ponyer og har opnået titlen Elitehingst.

Thor lever videre i sine mange skønne afkom og i vores, og sikkert mange andres, hjerter.

Han er savnet og vil altid have en speciel plads hos os.

 

D. 22/4-20: Islænder føl

Spændingen omkring hvad der gemte sig i Elva's mave blev udløst d. 20/4-20!

Efter at hun har haft vokspropper og mælk i flere dage og havde holdt os hen hele mandagen, så smuttede hun sent om aftenen et kæmpe stort rødblak broget hingsteføl ud.

Han er helt igennem smuk og skøn!

Første dag på fold.

Han kommer til at hedde: Ásti fra Gedsagergård

 

 

D. 14/4-20: Årets første føl

Nu har vi ventet i mange lange måneder på årets føl skulle komme og så kom der pludselig to på samme døgn.

Natten d. 13/4 folede vores Trakehner hoppe Mondiva et stort og smukt mørkerødt hoppeføl, der nok skimler, efter hingsten Dezember.

Da vi har haft lejet hoppemaven ud, er det ikke vores føl, men vi får glæde af hende de første 6 måneder af hendes levetid. Stort tillykke til den nye ejer!

Første dag på fold

 

Senere samme døgn, blot omkring kl 22, valgte shetlandshoppen Oxalis at fole.

Vi kunne tage imod endnu et skønt hoppeføl og endda i den smukke red dun farve, som var præcis hvad jeg håbede på.

 

D. 30/3-20: Vi venter hvalpe!

Med glæde kan vi nu sige, at Kanix Hallo Hallo aka. Elsa venter hvalpe ultimo april 2020!

Den stolte far til kuldet er en hanhund som vi altid har været utroligt glade for, da han både har givet os de skønneste hvalpe, men også fordi han har hele pakken med en lang liste over champion titler og sidst, men ikke mindst - et fantastisk temperament!

Kajsenborgs Dirty Secret

 

D. 22/3-20: Gedsagergårds Gaston

Har startet en karriere som travpony i Sverige:

Han har startet sit første løb i Romme, som han vandt helt overlegent!

Kæmpe grattis til hans ejere, vi hepper på Jer!

Så skønt at kunne følge vores afkom og særlig sjovt når ponyerne bliver brugt og får vist deres værd. Gaston er helt i sit rette element her.

 

D. 8/3-20: Helios til stævne

Så er året skudt godt i gang, islænderhingsten Helios fra Bøgegården, som er min stævnemakker i 2020, og jeg har været ude til de to første træningsstævner.

Først var vi i Helsinge ved Hildingurs Vinterduel.

Vi red T3 til 5.50 og fik en flot 2. plads og ligeledes red vi 4.2, her til 5.83 i snit og endte som vinder af klassen!

En flot debut for den unge og skønne hingstebasse.

 

I går d. 7/3-20 var vi en tur i Sverige, nærmere bestemt i Åstorp. Her startede vi ved et veltilrettelagt indendørs træningsstævne, et stævne med gode forhold og høj kvalitet blandt ekvipagerne.

 

Helios fik samlet en masse oplevelser og tog det hele vældig pænt. Han fik også samlet to rosetter mere i det han blev nr. 2 i 4.3 med 5.85 og en 6. plads i T3 med 5.70.

Så vi kunne tage glade og stolte hjem, da man ikke kunne ønske sig mere af en ung hest. Det er vidst ikke sidste gang vi tager over sundet for at ride stævne.