Nyheder 2021

 

D. 20/11-21: Gædingafimi

Dressurstævne for islandske heste på Guldsmedegården i Tikøb.

Et spændende og anderledes stævne, især fedt nu i vinterhalvåret hvor det er stille med ovalbane stævnerne. Der var tre særdeles kompetente dommere, så det gjorde det ekstra interessant at prøve.

Det blev Höfdi der kom med, vi startede i mellem klassen og fik en fin tur og prøvet kræfter med disciplinen. Efter udtagelsen, som han gik til 6,16 i snit, lå vi som nr 5 i klassen og var dermed med i finalen.

I finalen kunne vi gøre de ting der gik knap så godt i første runde lidt bedre og red til et snit på 6,25 hvilket rakte til en placering som nr 3!

 

D. 30/10-21: Sundabakki Indoor Cup II

Vi har nu også redet anden del af den svenske indendørs cup for islandske heste. Igen en rigtig god oplevelse og hyggelig tur.

Begge drenge gjorde en god figur:

Sigur gik 4.2 til 6,15 i udtagelse og 6,10 i finalen hvor han sluttede som flot nr 4 i et stærkt felt. I tøltklassen gik han T3 til 5.90 og igen en rigtig fin tur.

Höfdi havde fået mere styrke denne gang og gik 4.5 til 6,05 i udtagelsen og 6,31 i finalen, hvor vi endte som nr 2. I T8 gik han til 6.40 i udtagelsen og 6.50 i finalen og nuppede 3. pladsen.

Så super flotte præstationer af begge heste. Dog var denne gang kun mor og jeg afsted, så der var ingen ledige hænder til at tage fotos.

 

D 9/10-21: Islænderstævne i Sverige

Vi har været til stævnet "Sundabakki Indoor cup 1" i Sverige i det skønneste efterårsvejr.

Det var en super oplevelse, et flot sted/ faciliteter, god stemning, gode heste og rigtig flotte præmier at ride om.

Med os i traileren havde vi vores to skønne 6 årige hingste; Sigur frá Gauksmýri og vores ny erhvervelse Höfdi frá Raudalæk.

Begge hingste tog hele turen og oplevelsen total cool og var nogle guttermænd at have med, hvilket er en kæmpe fornøjelse i sig.

Sigur debuterede i B-klasserne 4.2 og T3 og Høfdi havde stævne debut i 4.5 og T8.

Begge heste fik flotte resultater med hjem, som jeg kun kan være glad og stolt af!

Sigur gik 4.2 udtagelsen til 5,75 og finalen med 6,00 og sluttede af som nr 4 i klassen. I T3 gik han til 5,90 i både udtagelse og finale også her sluttede vi som flot nr. 4! 

 

Høfdi gik 4.5 klassen til 6,10 i udtagelsen og 6,20 i finalen, som han endte helt fantastisk med at vinde!

Også T8 gik godt, hvor han gik til 6,00 i udtagelsen og 6,13 i finalen, hvilket er en virkelig flot debut og som endte med en fornem 2. plads.

Der var flotte præmier med hjem, bl.a. i form af en lyserød trillerbør, et dækken, gavespande med grimer, gavekort og creme, samt g-boots, mash og flotte rosetter og pokal! 

Vi tog glade og trætte hjem og glæder os til næste gang! Tak til team Sundabakki for et flot arrangement! Sidst, men ikke mindst et kæmpe tak til mor og Niels som trofaste stævne grooms!

 

D. 3/10-21: Endnu en Gedsagergård pony har fået et flot resultat i udlandet:

Denne gang er det Gedsagergårds Liberty eft. Silbersee's Luxus / Exhibit v.d. Brouwerij, der har opnået en flot 1. premie i Holland!

 

D. 27/9-21: Gedsagergård ponyer med internationale resultater!

Det er jo en ekstra stor glæde og stolthed der rammer en, når man modtager nyheden om at ens opdrættede ponyer har opnået flotte resultater i deres nye hjem.

I weekenden har der været afholdt de franske mesterskaber, hvor kun ponyer der har kvalificeret sig igennem året må deltage.

Elevage "Funny Farm" havde kvalificeret og fremstillet 2 stk 2 årige hopper i medium størrelse og sikken et resultat det endte med:

Gedsagergårds Fiona eft. Floris v.d. Bloemhof x Lille Rosendals Agatha 

- Reserve Champion -

 

Gedsagergårds Frimousse eft. Floris v.d. Bloemhof x Ødegaardens Lavendel

- nr 3 i championatet - 

 

Kæmpe tillykke til familien Vallon / Berthon!

 

D. 21/9-21: Sigur til stævne

Den anden lørdag i septemeber var der klubmesterskaber i den lokale islænderklub Dyrdilmyri. Selvom jeg var alene hjemme, besluttede jeg mig for at Sigur og jeg skulle ud og prøve at ride 4.3.

Det gik også super fint, han er jo en ægte ven at have med i byen og gjorde alt ligesom han skulle. Det endte med en finale placering som nr 4 og et snit på 5.27.

___________________________

Så var vi afsted igen i lørdags d 18/9-21. Her gik turen til Hedeland hvor der blev afholdt Geysir Masters 2021!

Vi prøvede kræfter med både 4.3 og T.5 denne gang.

Første klasse var firgangsklassen, hvor vi red i første heat, han var fin og lydhør i alle opgave dele. Resultatet var at vi førte indtil sidste heat red på banen, hvor der lige var en enkelt der kom forbi os. Så det blev til flotte 5.50 point i snit og en anden plads.

Næste klasse var debut i T.5 tøltklassen. Igen i første heat, men denne gang holdt den hele vejen og vi endte med at vinde klasse med et snit på 5.30 point!

Begge klasse blev vi udnævnt som bedste Geysir medlem og dermed Geysir Master 2021!

 

D. 7/9-21: Shetlandsponyernes Føl og Plagskue

En strålende dag ved Store Hestedag i Roskilde, hvor Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark fik afholdt deres Føl og Plagskue.

Fantastisk vejr, smukke ponyer og skønne mennesker.

En dag med særdeles flotte resultater til os:

Gedsagergårds Gwyneth (eft. Gedsagergårds Geronimo / Kildevælds Oxalis)- vinder af holdet for hoppeføl med 41 point - senere BIS-8.

 

Gedsagergårds Giacomo ( eft. Gedsagergårds Geronimo / Gedsagergårds Izarra) - vinder af holdet for hingsteføl med 43 point - senere BIS-4.

 

Gedsagergårds Ginger Pale (eft. Gedsagergårds Golden Hattrick / Dutchess af Jäboruder) - vinder af klassen for 5 års og ældre goldhopper med 24 dyrskue point - senere Special Award BIS-3.

 

Helt særligt for os er det, at de er efter Geronimo og Golden Hattrick, som er brødre da begge er efter vores tidligere hingst THB Sankthans Gulliwer.

 

D. 1/8-21: Trakehner Følskue

Årets Trakehner følskue blev igen afholdt i de flotte rammer hos Stutteri Sjælsø v. fam. Haubro.

I år havde vi Madeira med hendes dejlige hingsteføl Malbec med. Han gik i en meget stærk klasse bestående af tre styk top gode hingsteføl, så på dagen blev han sat som nr 3. Men karaktererne afslører netop kvaliteten, at de to der stod foran fik landets højeste snit, gjorde det slet ikke så ringe endda at stå sidst med 55 point!

Så Malbec har opnået point til at blive inviteret til Eliteskuet.

 

D. 16/7-21: Shetlandspony Hoppekåring 2021!

En dag vi sent vil glemme.

Vores skønne mushroom farvede hoppe Kildevælds Oxalis gjorde det - og gik på fløjen i et stort hold på 15 stk. standard hopper af virkelig høj kvalitet. Hun opnåede karakterne 98799 = 42 point og 1.kl.x. Det gør mig så ubeskriveligt glad at det lykkedes!

Men ikke nok med det, så gik hun hen og vandt titlerne:

"Standard Champion" og "Overall Reserve Champion"

Udover at være en top hoppe, beviste Oxalis også at være en top avlshoppe! Idet hendes hoppeføl Gedsagergårds Gwyneth strålede om kap med sin mor og vandt titlen "Bedste Føl". Wow jeg er glad og stolt!

 

Med os havde vi også den 4 årige hoppe Gedsagergårds Geronica, hun er i vores øjne enormt smuk og lovende. Så hun er en hoppe vi forventer os meget af i fremtiden. Desværre faldt hun ikke i dommernes smag i denne ombæring og gik som nr 3 i holdet med 77777 = 35 point. Så nu skal hun have lov til at få et par føl først og så kan hun jo komme igen senere.

 

Alt i alt en super dejlig dag som vi sent vil glemme!

Tusind tak for et godt arrangement og til alle ærespræmie giverne, som gjorde at vi næsten måtte have en ekstra trailer til at køre præmierne hjem. 

 

D. 30/6-21: Sigur til stævne

Skønne Sigur frá Gauksmýri og jeg har været til hyggeligt stævne hos Náttfari i Hundested d. 27/6-21.

Sigur var bare en ven at have med i byen, på trods af sine kun 6 år, så tog han det hele super cool, samtidig med at han havde en fest. Jeg er SÅ glad og stolt af ham.

Flotte resultater blev det også til: Vi startede 4.5 og opnåede 5.83 i udtagelsen og endte som nr. 1 uf af 18 deltagere, hvor de bedste 5 gik i A-finalen og her fik Sigur 5.88 i snit og vandt!. 

I T8 gik han til 5.77 i udtagelsen og endte som nr. 1 ud af 13. Han var dermed igen kvalificeret til at gå A-finale, men da han kun er 6 år gammel må han kun gå 3 gange pr dag. Så derfor trak jeg ham fra finalen, men han havde også gjort det så rigeligt godt at han ikke skulle mere den dag.

_________________________________________________

Jeg er kommet voldsomt bagud med nyheder på hjemmesiden!

Alle vores egne føl fra i år er kommet, nu mangler vi kun en enkelt varmblodshoppe som er opstaldet her.

Det er blevet til mange dejlige føl i år, som alle er præsenteret under fanebladet FØL 2021, nu arbejdes der på næste års føl årgang.

Vi kan dermed glæde os over at vores kollektion af shetlandshingste er blevet udvidet med Gedsagergårds Griffin, der i Pinsen blev kåret med 42 point i 1. klasse!

Avlsforeningen for Shetlandsponyer fik afholdt deres hingstekåring hos os her på Gedsagergård d. 23/5-21. Mange flotte hingste var mødt op og blev bedømt enkeltvis under corona venlige forhold og flere fik fine bedømmelser med hjem.

Udover Griffin, fremstillide vi også Gedsagergårds Limbo og Gedsagergårds Lollipop.

Begge hingste er godkendte i Tyskland, men af praktiske årsager var det rart hvis de også havde en dansk godkendelse.

Limbo havde desværre været noget påvirket af mange brunstige hopper på gården og dermed stresset op. Så hans huld var lidt under det jeg ønskede og hans bevægelser blev korte og trippende. Så han endte med 34 point og dermed ikke godkendt. Ærgerligt, men helt forståeligt.

Lollipop synes jeg til gengæld var rigtig pæn og er måske den af alle mine ponyer med den bedste bevægelse. Han fik spændt op i skridten på selve dagen, men traven fik han vist godt. Så alt i alt rakte det til 39 point og kåring i 2.A. Så det var dejligt.

 

D. 2/4-21: Første føl er født!

Vores islandske hoppe Sóldís från Wreta har d. 31/3-21 folet det skønneste langbenede hoppeføl efter hingsten Gjafar frá Hvoli. Alt gik lige efter bogen og Sóldís er mægtig stolt over sin fine prinsesse, som også er meget sød og yndig!

 

D. 29/3-21: Hvalpene på slap line..

Gårdsdagens photoshoot af 6 ugers-dagen foregik i fuld fart og leg. 

Senere på eftermiddagen blev alle hvalpe chipmærket, så deres DKK stambog kan blive sendt hertil inden de skal rejse om 2 uger. Tiden flyver jo af sted, men man kan også se at der sker meget for hver uge der går.

 

_____________________________________________________________

Shetlandsponyerne Gedsagergårds Leonora og Gedsagergårds Leslie er solgt og flyttede i går til deres nye familie.

Stort tillykke med dem!

 

D. 21/3-21: Hjemmesiden er oppe at køre igen!

Efter en nedbrændt server og en gammel backup, så ser det nu ud til at hjemmesiden er oppe at køre igen. Måske er der stadig nogle af siderne jeg skal have gjort noget ved, det kommer snart!

Hvalpene har nu rundet de 5 uger. Der er mere og mere gang i den, deraf kommer der en lidt anderledes fotoserie i denne uge. Nyd den på HVALPE 2021.

 

D. 14/3-21: Hvalpene er nu 4 uger

De vokser og trives rigtig godt nu på 4. uge. Der er også kommet lidt tænder frem.

 

D. 7/3-21: Hvalpene 3 uger!

Der er lagt nye billeder op af hvalpene fra deres 3 ugers dag!

________________________________________________________________

 

Bestået Hoppeinseminør eksamen!

I den forgangne uge har jeg, Hanna, været travlt optaget af hoppeinseminør kursus.

Det var et omfattende kursus med meget stof på relativt kort tid og jeg er glad for at have en vis viden og erfaring med, som dyrlæge datter og medhjælper i insemineringsstationen her på stedet.

Den afsluttende eksamen fandt sted på Nørlund Hestehospital med både skriftlig og mundtlig/praktisk eksamen, begge dele bestod jeg med bravur. 

 

 

D. 28/2-21: Nu 2 uger gamle!

Der sker meget for hver dag med hvalpene. Dog er livet stadig primært at hænge i mælkebaren eller at tage en god lur!

De har nu fået åbnet deres øjne og næserne får også mere farve.

Der har været et lille fotoshoot igen i dag og jeg har lagt billederne i samme rækkefølge som sidste uge, så I forhåbentligt kan følge med i hvem der er hvem.

 

D. 21/2-21: Hvalpene 1 uge gamle

De har haft deres første individuelle foto-session og de har fået deres egen side under fanebladet "Jack Russell Terrier"

Hvalpe 2021

 

D. 15/2-21: Elsa har fået hvalpe!

I går eftermiddags fik vores Jack Russell Terrier tæve Elsa sine hvalpe! En fødsel lige efter bogen. SÅ skønt.

Det blev et flot kuld på hele 6 skønne hvalpe, som alle er flotte i størrelsen og med meget fine farver og aftegn. Det blev 3 tæver og 3 hanner.

Elsa har vist sig som en utrolig god og omsorgsfuld mor, der passer sine hvalpe rigtig godt.

 

Hun var også blevet godt stor om maven og var noget besværet her de sidste dage op til fødslen, men det er der vidst heller ikke noget at sige til..

 

 

D. 4/2-21: Pony nyt

Der er sket lidt nyt på pony fronten, idet at Gedsagergårds Limoncella er flyttet til sin veninde Gedsagergårds Lovisa hos Mona Voje i Hillerød. Stort tillykke med endnu en yndig hoppeplag.

Derefter er Gedsagergårds Lenny flyttet til familien Berg i Skævinge, hvor han er blevet venner med ponyføllet Lafayette. Stort tillykke med den skønne dreng.

I går drog så de to drægtige damer Lille Rosendals Agatha og Harriet v.d. Brouwerij afsted til deres nye hjem hos Juliane i Sverige. Stort tillykke med de to dejlige hopper og deres kommende føl.

Til gengæld har jeg ønsket mig en ven til mit islænderføl fra 2020 Ásti. Så fra Sverige kom Nóni från Änghaga som nu er flyttet ind på Gedsagergård og han har straks fundet melodien sammen med Ásti.

 

D. 27/1-21: Jack Russell Terrier

Med stor glæde kan vi fortælle at vi venter Jack Russell Terrier hvalpe medio februar 2021!!!

De stolte forældre er vores tæve Kanix Hallo Hallo / Elsa og den skønne hanhund Kajsenborgs Dirty Secret.

&

 

D. 17/1-21: Fødselsdage

Et nyt år er skudt i gang og vanen tro, så starter januar altid året med tre fødselsdage her i familien.

Først Barbara, så Claus og derefter Laura, som i år rundede et "skarpt hjørne" og fyldte rundt d. 17/1-21.