Nyheder 2022

 

D 21/12-22: Velkommen til en ny avlshoppe!

Vi har inden årets udgang udvidet vores bestand af islandske avlshopper med fine Viðja frá Eystra-Froðholti, som vi mener passer godt ind her hos os. Det bliver spændende at se hvad fremtiden med hende byder på. Hun er fra 2006 og kåret med 7.96, så lige under 1. klasse, men med en spændende afstamning; linjeavlet på Ófeigur frá Flugumýri, hvorfra hendes brunblak farve også stammer fra.

 

D. 5/11-22: Ny stjerne til fremtiden

Vi har erhvervet os en spændende 1 års hingst på auktion i Tyskland.

Velkommen til "Snær frá Hrauni" som er født på Island i 2021, han er ud af ren førsteklasses afstamning og har en blup på 115. 

 

D. 1/10-22: Ledøje Følshow

Vi har været en tur til islænder følskue med vores dejlige hingsteføl Alvin fra Gedsagergård. Han oopførte sig eksemplarisk og fik mange fine kommentarer og flotte karakterer med på vejen. 

Resultatet blev en 2. plads i holdet og en samlet score på 3.65 i ungsteskalaen og en udtagelse til "Best In Breeding"!

 

D. 3-4/-22: Islænder kåring

Vi har været til kåring i Hedeland med vores to skønne 7 årige hingste. En stor dag, som jeg har set frem til og trænet til længe.

Höfdi frá Raudalæk gjorde en god figur og opnåede 8.06 i byg og fornemme 8.09 i rid, hvilket giver en total på 8.08 og en kåring i 1. klasse og fløjplads i holdet for de 7 årige og ældre hingste! Jeg er super glad, lettet og stolt over hans resultat!

 

Sigur frá Gauksmýri var også godt forberedt på dagen og stod super flot til bygningsbedømmelsen, som han fik fine 7.92 for. 

Sort uheld sker der det under ridebedømmelsen, at han i passen får ramt sig med begge bagben op i forbenene og dermed ikke har ret meget gålyst tilbage. Heldigvis er der ikke sket noget alvorligt, hvilket er det absolut vigtigste. Resultatet blev desværre ikke helt så godt som håbet, da han total lander på 7.46.

Sådan kan det gå, men det er samme søde og dejlige hest som vi har med hjem igen.

 

D. 17/7-22: Hoppekåring for Shetlandsponyer

Stolt ejer, avler og fremviser!

Vi havde i år medbragt vores 4 årige hoppe Gedsagergårds Freedom efter Floris v.d. Bloemhof / Exhibit v.d. Brouwerij og vores 5 årige hoppe Lieve v.d. Pony Hoeve efter Flush v.d. Brouwerij.

Flot fløjplads til Freedom og en kåring i 1. klasse med hele 9-9-8-8-9 = 43 point og senere udnævnelse som "Standard reserve Champion" + "Overall reserve Champion"!!!

 

Lieve gik som 2'er i sit hold og fik flotte 9-9-7-8-9 = 42 point og helt velfortjent også en kåring i 1. klasse!

 

På dagen var i alt 4 standard hopper kommet i 1. klasse, så helt okay at 50% af 1. klasses hopperne var vores. Tusind tak til Maria som trådte til og hjalp mig med fremvisningen til championatet, hvor jeg af gode grunde ikke kunne løbe med to hopper.

 

D. 8/6-22: Roskilde Dyrskue

Det er jo en tradition for os her i familien at deltage i det årlige dyrskue, som også er landets største af sin slags. Dejligt at måtte komme afsted igen!

Resultaterne kan vi også kun være super tilfredse med:

Gedsagergårds Gloria havde udstillingsdebut og vandt den store klasse af i alt 14 stk. 2 årige shetlandshopper med 23 point + ærespræmie. Hun er helt hjemmeavlet i det hun er efter Gedsagergårds Geronimo og ud af Gedsagergårds Izarra!

Hun fik billet til den store fælleskonkurrence om skuets bedste 2 års hoppe, hvor alle racer kommer med deres bedste repræsentant og dyster på tværs. Her gjorde Gloria rent bord igen og løb med sejren over alle racers fløjdyr! En kæmpe oplevelse!

 

I holdet for 2 års hopperne havde vi også medbragt Gedsagergårds Popcorn, som stod med fine 22 point på dagen. Hun er endnu ikke helt så veludviklet, men har nogle super bevægelser, så fremtiden bliver spændende med hende. Hun er efter Gedsagergårds Lollipop og ud af Kildevælds Oxalis.

I følhoppeholdet havde vi medbragt Gedsagergårds Lara med hende yndige hoppeføl Gedsagergårds Gilda. Lara endte midt i holdet med fine 23 point og en udtagelse til mønstringskonkurrencen.

Rent vejrmæssigt var det lidt op og ned, men vi havde nogle dejlige dage i godt selskab og nød det hele i fulde drag og var godt trætte da vi var hjemme igen.

 

D. 30/3-22: Årets første føl

Er et meget specielt føl! Faren er den tidligere Trakehner fløjhingst "Grand Passion" der som ung fløjhingst blev solgt til Frankrig, hvor han bla. startede UVM (ungheste verdens mesterskaber). Han nåede at gå dressur på S plan, men nåede ikke at virke ret meget i avlen førend han blev kastreret og solgt videre. 

For ca. 10 år siden købte vi 3 doser frostsæd efter ham til Mondiva hvor det desværre ikke lykkedes at få føl, først drægtig med tvillinger, som måtte klemmes og derefter ikke bid. Så af forskellige grunde var det først sidste år, at vi tog beslutningen om at bruge vores sidste dosis sæd efter Grand Passion til Mondiva.

Det lykkedes og d. 30/3-22 kom der et smukt sort hoppeføl til verden! Så det hele virker til at være gået op i en højere enhed! Hun indfrier alle forhåbninger om type og bevægelse og har samtidig en yderst spændende afstamning, som eneste afkom i Danmark efter Grand Passion.