Nyheder 2023

 

D. 21-22/10-23: Afslutning på stævne-sæsonen

Vi deltog i det store og flotte velgørenhedsstævne Lev Rosa på Flyinge i Sverige!

Alt overskud ved stævnet blev givet til børnecancer fonden.

Alle sejl var sat ind for at gøre dette stævne flot og festligt og bød samtidigt på klasser for alle niveauer og med lyserødt tema.

Jeg startede Sigur fra Gauksmýri i T3 og 4.2 og havde Höfdi fra Raudalæk med i klasserne T4 og 4.2.

Sigur har fået mere og mere styrke og gik nogle super gode ture - det var et stærkt felt i begge klasser - så det var super flot at han blev kvalificeret til B-finalen i begge klasser!

I T3 gik han med et snit på 5.67 og blev nr. 2 i B-finalen! I 4.2 fik han et snit på 5.90 i udtagelsen og dermed kvalificeret til B-finalen, hvor jeg ikke havde mulighed for at ride ham.

 

Da jeg jo også havde Höfdi med..

Höfdi debuterede i T4 og lå som nr. 1 efter udtagelsen med et snit på 6.10! I A-finalen gjorde vi hvad vi kunne, men mange heste på banen gør det ikke altid let, så vi blev knapt slået af en enkelt ekvipage og endte dermed på en flot 2. plads med et snit på 6.00!

I 4.2 havde vi også en god tur i udtagelsen og endte som første rytter i B-finalen med et snit på 6.00. Jeg valgte derfor at tage Höfdi med i B-finalen, den lå dog lige efter T4 A-finalen, så han var ved at være træt. Han gav hvad han havde og endte som nr. 2 med 5.95 i snit.

En stor tak for et særdeles godt arrangement til de svenske arrangører af Lev Rosa 2023!

 

D. 16/9-23: Unghästvisning i Sverige

Vi gør det jo i 3 størrelser af heste, ved både at have shetlandsponyer, islandske heste og Trakehner heste.

Denne gang var det de unge islandske drenge der kom en tur med i byen.

Det var en fornøjelse at deltage i arrangementet "Föl og Unghästvisning ordnat av Änghaga Islandshäster" på flotte Helgagården i Sverige. Dømt af den meget kompetente dommer Nina Bergholz.

Der blev dømt efter det nye FEIF skema og det virkede super godt.

Med var vores 1 årige hingst Alvin fra Gedsagergård (eft. Arthúr frá Baldurshaga og Sóldis från Wreta). Han blev klassevinder og opnåede flotte 145 point!

 

Næste mand var 2 års hingsten Snær frá Hrauni (eft. Vidar frá Skeidvöllum og Snös frá Hrauni). Han blev ligeledes klassevinder og opnåede rigtig fine 141 point!

 

Sidst, men ikke mindst, var vores 3 årige vallak Ásti fra Gedsagergård som havde sin debut i byen. Ásti er efter Álfasteinn frá Selfossi og Elva frá Holtsmúla1.

Han blev vist uden sko, hvilket der ellers var krav for 3 årige heste i Sverige, derfor er hans resultat uofficielt, men ikke desto mindre imponerende, idet han opnåede 148 point som klassevinder!

 

Til slut fik vi BEST IN SHOW nr. 2 og 3 (blandt alle 1-3 årige heste), Alvin & Snær!

 

D. 2/9-23: Store Hestedag

Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark afholdte deres årlige føl- og plagskue på Sjælland ifm. Store Hestedag.

I år deltog vi med vores hingsteføl Gedsagergårds Fönix (eft. Stjernens Feinschmecker) og hans mor Kildevælds Oxalis. De gjorde det godt!

Fönix gik som nr 3 ud af 6 i holdet for hingesteføl. 

Han fik en kanon god beskrivelse og flotte karakterer: 99888 = 42 point og finale inviteret, hvor han endte som flot BIS-4 ud af alle føl og ungdyr!

Oxalis gik som nr. 1 ud af 8 følhopper. Hun har nogle eminent gode bevægelser, som dommerne også belønnede hende for, hun fik 98899 = 43 point og senere suveræn vinder af "Special Award", som bedste hoppe på tværs af alle holdene for 3 års og ældre.

 

D. 19-20/8-23: TAF Eliteskue!

Med stor glæde kan vi se tilbage på årets Eliteskue for Trakehner Heste, afholdt i de smukke rammer på Vilhelmsborg.

I alt havde 9 stk af de kvalificerede hingsteføl fundet vejen til Vilhelmsborg for at dyste mod hinanden. Vores hingsteføl Manitou G viste endnu engang, at han er et føl i særklasse med charme, selvtillid og overskud i alle gangarter.

Dette udløste den ærefulde titel: ÅRETS HINGSTEFØL i TAF 2023!

 

D. 19/8-23: Årets sidste føl

Gedsagergårds Gianna

Det smukkeste hoppeføl i farven buckskin eller bay mushroom eller måske begge dele, der må en farvetest til.

Vi er meget taknemmelige og glade for det flotte føl som Lucky Light af Hola og Gedsagergårds Geronimo har bragt os!

Hun er naturligvis en keeper!

 

D. 30/7-23: Trakehner Følskue

Vores to skønne Trakehnerføl Manitou G og Marimba G blev fremvist for årets dommerhold på Strandgaarden i Skibby.

Især Manitou formåede at vise sig fra sin bedste side og scorede hele 60,5 point! Han stod på fløjen og fik en fantastisk beskrivelse og invitation til eliteskuet.

Manitou:

Marimba:

 

D. 22/7-23: Shetlands Hoppekåring!

Dagens helt store vinder blev vores skønne veteran hoppe Blossom v.d. Brouwerij

Hun fik 99888 = 42 point og var dagens eneste der opnåede kåring i 1. klasse og blev dermed Standard Champion + OverAll Champion!

Med sig havde hun sit hoppeføl Gedsagergårds Filippa (eft. Floris v.d. Bloemhof).

 

Derudover havde vi vores 8-årige palomino hoppe Gedsagergårds Ginger Pale og hendes hingsteføl Gedsagergårds Gin (eft. Gedsagergårds Griffin) med. 

Hun opnåede 88877 = 38 point og kåring i IIA.

 

Vores vidunderlige 3-års hoppe Gedsagergårds Gloria (eft. Gedsagergårds Geronimo) blev også fremstillet og stod på fløjen med 88788 = 39 point og blev udnævnt Junior Champion.

 

D. 17/7-23: Tid til update!

Ja så kom foråret med alt hvad det indebærer og så var det slut med at have tid til at opdatere.

Ikke fordi der ikke sker noget her på Gedsagergård..

Alle føl på nær ét enkelt er nu født og vi har haft et skønt kuld hunde hvalpe, hvor de to tæver har fået nye gode hjem, men de to drenge søger stadig deres nye familier.

Vi har været afsted til forskelige stævner med gode resultater og det er jo skønt. Men det sidste nye er, at vi i fredags d. 14/7-23 var af sted til islænder kåring på Hedeland, hvor vi fremstillede vores hjemmeavlede 4 års hoppe Dagný fra Gedsagergård!

Første kåring af en hjemmeavlet ishest, så super fedt at være avler, ejer, træner og fremviser! Så vi meget glade og tilfredse med vores unge hoppe der var i byen for første gang og klarede det flot.

Det var en bygningsbedømmelse hvor hun fik et snit på 7.93 

 

D. 9/5-23: Føl update!

Så kom der pludselig gang i et baby boom på Gedsagergård!

D. 30/4-23 folede Pebble v.d. Bloemhof et meget smukt silver black hoppeføl efter Silbersee's Luxus:

 

Samme nat, men på den anden side af midnat, dvs. d. 1/5-23 folede Ghita v.d. Brouwerij et stort flot mørkebrunt hoppeføl efter Gedsagergårds Lekkerding:

 

Så nåede vi til weekenden d. 6-7/5-23 hvor vi skulle til Det Sjællandske Bededagsstævne på Hedeland med de to islænder drenge Sigur og Helios.

Der fik jeg redet T3 på begge drenge, hvor Sigur var knap så fokuseret som han plejer og endte på 5.37 lige uden for B-finalen. Helios var helt med på opgaven og gik et fint program til 5.60 og lå som nr. 6 i klassen (ud af 26 starter!) og dermed i toppen af B-finalen. Den red vi lørdag eftermiddag og fik virkelig givet alt hvad vi havde, hvilket rakte til 5.83 og vinder af B-finalen!

Så måtte vi jo også ride A-finale senere på dagen/aftenen, Helios var ved at være lidt træt, men gav alt hvad han havde og vi fik redet os op fra 6. pladsen til en flot placering som nr. 4!

For at gøre stævne fortællingen færdig, så var vi af sted igen om søndagen, hvor den stod på gangartsklasserne 5.3 for Sigur's vedkommende og 4.2 for Helios.

Det er kun Sigur's 3. femgangsklasse og jeg må sige at denne gang var han fokuseret og gav en super tur på banen. Der er stadig masser er træning med passen, men øvelse gør jo mester og jeg er så tilfreds med hans præstation i denne klasse, hvilket da også rakte til en flot 3. plads!

Helios gik igen rigtig godt i firgangen og det rakte til et snit på 5.73 og en direkte plads i A-finalen som nr. 4 i klassen med over 20 deltagere. Dog valgte jeg at trække ham fra finalen, da hans ve og vel kommer i første række og han havde gået sådan nogle super runder at jeg nu ville spare ham for mere denne weekend. Men stolte kan vi godt være.

 

Men det var ikke det eneste der skete denne weekend!

For natten mellem lørdag og søndag stod i føllenes tegn. Først var det Gedsagergårds Freedom som blev mor for første gang, til en stor og lækker sort hoppe efter Silbersee's Luxus.

 

Og kun én time senere var det Trakehner hoppen Madeira G's tur til at fole et kæmpe stort og smukt hoppeføl efter Dreivierteltakt!

 

D. 26/4-23: Årets første shetlandspony føl

Det blev Lieve v.d. Pony Hoeve der stod for årets første shetlandsføl, et skønt silver bay hingsteføl efter Gedsagergårds Lekkerding.

Han kommer til at hedde Gedsagergårds Kilroy

 

D. 22-23/4-23: Forårsstævner:

Først hos Thor og så hos Geysir klubben, dog begge afholdt på Hedeland i den forgangne weekend.

Med i traileren havde vi Sigur og Helios der begge gik 2 klasser hver dag, dvs. jeg havde 8 starter i alt, 4 med hver.

Sigur gik 5.3 & 4.2 lørdag og 5.2 & T3 søndag, det blev til en 2. plads i 5.3 og en 5. plads i 5.2!

Helios gik begge dage 4.2 & T3, hvor det lørdag blev til en 5. plads i tølt klassen og søndag ligeledes en 5. plads i tølt klassen og så her en 4. plads i firgangsklassen.

Alt i alt gav drengene mig 8 gode rideture og det var skønt! Vi fik redet i stort set alt slags vejr, blæst, regn og sol - det er vel april.

Helios

 

D. 22/4-23: Årets første Trakehnerføl

Præcis på terminen folede Mondiva G sit smukke hingsteføl, som bliver skimmel ligesom sin far Kind of Magic.

Han kommer til at hedde Manitou G

 

D. 7/4-23: Så skete det allerede!

Langfredag fødte Bianca et flot kuld hvalpe - det blev til 4 stk. - 2 tæver og 2 hanner!

Hun er en super mor der klarer det hele så flot. Hvalpene de stortrives og vokser ligesom de skal.

Her et par billeder hvor de er et par dage gamle:

 

D. 27/3-23: Hvalpe!

Nu er det vist på tide at afsløre at vi venter Jack Russell Terrier hvalpe!! 

Det er som altid meget spændende og denne gang er det Bianca's tur og det er første gang for hende. Hun er blevet parret med Gorden fra Kennel Speedex og hun vokser godt om maven. På scanneren har vi umiddelbart kunne se 4-5 hvalpe.

 

 

D 18/3-23: Hildingur Vinterduel

Igen denne lørdag drog vi afsted til stævne, denne gang mere lokalt i Helsinge. Igen super hyggeligt stævne med god stemning og mange mennesker der havde fundet vej til at kigge på heste.

Nu var det Gabba og Sigur der stod for tur og igen gik det fantastisk at være afsted med dem sammen.

Gabba har ikke gået sportsklasser i flere år og synes at det var virkelig sjovt at være med og gav den gas hvor hun kunne, virkelig dejligt at mærke og så var hendes avlere endda mødt op for at se hende gå.

Hun gik T5 og 4.3 og fik en 2. plads og en 4 plads (første uplacerede) desværre havde hun ikke rigtig tid til at vise så meget skridt, så det var dyrt. Snittet endte dog alligevel på 5.27, så der var mange 6 taller at høste i de øvrige opgave dele!

 

Sigur var igen en guttermand og bare en ren fornøjelse at ride og vise frem. Han er så skøn en ridehest! Han gik T3 til 5.73 og fik en 2. plads meget tæt på nr 1. Så gik han 4.2 om eftermiddagen og fik af den ene dommer helt op til 6,3 i snit og samlet fik han 5,80 point og det blev til en delt 1. plads!

Tak til Hildingur for et godt stævne og flotte ærespræmier!

 

D. 11/3-23: Hestsport Vår Special - Stævne i Sverige

Vi tog turen over til Sverige for at deltage i et hyggeligt indendørs træningsstævne i Perstorp. Det er en rigtig god måde at starte stævne sæsonen op på, jeg synes det er rigtig dejligt at ride indendørsstævnerne også, hvor man lige kan prøve formen af.

Denne gang havde vi Helios fra Bøgegården og Sigur frá Gauksmýri med!

Helios havde jeg lånt en stævnesæson tilbage i 2020, så vi kender hinanden rigtig godt og skal også starte stævner sammen i denne sæson! Han ejes af Lotte Laursen og Jákup Madsen - Stutteri Bøgegården.

Helios startede jeg i T3 og 4.1, vi havde to gode ture, fik 5,75 i T3 og blev placeret som nr. 5 og fik 5,80 i 4.1 og placeret som nr. 4. Så klart en godkendt start på sæsonen, nu arbejder vi videre på konditionen.

 

Sigur og jeg havde vores debut i femgang, vi stillede op i 5.2 og jeg synes at vi begge gjorde vores bedste og lykkedes med det mål vi havde sat os. Vi blev placeret som nr. 4 i klassen. Vi red også T3 og endte lige uden for placeringerne som nr. 7 ud af 16 med et snit på 5.50.

Alt i alt en skøn dag med glade mennesker og heste i både snevejr og solskin!

 

D. 19/2-23: Gædingafimi stævne i Thor

Det er længe siden at vi sidst har prøvet stævne formen "gædingafimi" som er et dressurstævne for islændere.

Vi havde en dejlig dag og et par gode ture. Bedst af alt var at Gabba var i sit es og havde en fest! Vi deltog i niv. 2 / middelsvær og opnåede et snit på 5,7 og fik en flot 2. plads.

Sigur gik niv. 3 / svær klassen og fik et snit på 5,2 og ligeledes en flot 2. plads!

 

D. 16/2-23: Professionelle billeder fra Neumünster

Jeg har modtaget nogle meget flotte billeder af de to drenge da vi var til kåring og stævne i Neumünster.

Fotograf Krijn Buitelaar & Babs Dieckmann

(Se alle billederne på Sigur og Nóni's sider)

 

 

D. 6/2-23: Hengstkörung - Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg

I den forgangne weekend har vi været i Neumünster i Tyskland, for at deltage i hingstekåringen med vores skønne skimlede islandske hingst Sigur frá Gauksmýri og vores 3 års hingst Nóni från Änghaga.

Sigur har jo aflagt sin FIZO kåring sidste år i september og blev nu fremstillet i Tyskland og optaget i Hengstbuch 1 og er dermed godkendt for avl også i Danmark med EU status. Det er vi jo vældig glade for, da vi mener at han har så mange kvaliteter som vi gerne vil videreføre i vores avl.

Samme weekend afholdte IPZV Nord også et Indoor Stævne i den store hal, hvor Sigur og jeg deltog i 4.2 og T3 og vi havde en fest.

 

Vores unghingst Nóni har været top dygtig at træne hjemmefra og fik en ordentlig én på opleveren. Det var lige ved og næsten, da han opnåede et snit på 7.75, men for at blive kåret skal man som minimum have et snit på 7.8. 

Det er stadig interessant for os, at have fået en ungheste bedømmelse af ham og vi er helt sikre på at han nok skal blive en fantastisk ridehest en dag.